Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایا انجام عمل های زیبایی گناه است؟ این روزها که عمل بینی رواج زیادی پیدا کرده است ممکن است در ذهن برخی از متقاضیان این جراحی زیبایی سوالات زیر شکل گیرد:

- آیا عمل بینی حرام است؟

- آیا عمل بینی دخالت در کار خداست؟

- آیا تغییر خدادادی بدن به خالق آن توهین می‌کند؟

همانطور که می‌دانید میل به زیبایی توسط خداوند متعال در وجود انسان‌ها قرار داده شده و همه افراد در مسیر کمال به دنبال دستیابی به زیبایی باطنی و ظاهری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شواهد تاریخی نشان می‌دهند که اولین جراحی زیبایی نوعی پیوند پوست بوده که حدود 4000 سال گذشته در کشور هند انجام شده، بنابراین بدیهی است که میل به انجام جراحی زیبایی تنها مختص انسان امروزی نیست. بنابر گزارشISAPS تنها در سال 2020 بیش از 24 میلیون عمل زیبایی (جراحی و غیرجراحی) در دنیا انجام شده که در این میان عمل بینی با رشد 4 درصدی نسبت به سال قبل، عنوان چهارمین عمل زیبایی پرطرفدار در دنیا را از آن خود کرده است. اکنون سوالی که پیش می‌آید این است که آیا انجام عمل بینی از نظر اسلام جایز است و چه زمانی عمل بینی ممکن است گناه به حساب آید؟
در ادامه نظر مطلب نظر مراجع معظم تقلید در مورد پاسخ سوالات مذکور را به صورت دقیق بررسی خواهیم کرد.


حکم عمل بینی از نظر آیت الله خامنه ای چیست؟
زیبایی شناسی مطمئناً در زمره مهمترین و پیچیده ترین موضوعات در حوزه هنر و زیبایی شناسی قرار می‌گیرد. از افلاطون که معتقد بود "زیبایی یک موضوع پیچیده است" تا به امروز، مفهوم زیبایی بحث های مختلفی را پشت سر گذاشته است و نظرات مختلفی درباره آن عنوان شده است: دیدگاه و فتوای آیت الله خامنه‌ای در مورد عمل بینی به شرح زیر است:
"اگر موجب ضرر قابل توجه نباشد، فی نفسه اشکال ندارد".



فتوای سایر مراجع تقلید درباره عمل بینی  

در زیر فتوا و حکم سایر علمای معظم تقلید در پاسخ به این سوال که "ایا انجام عمل های زیبایی گناه است؟" عینا آورده شده است:

حضرت آیت ‌الله مکارم شیرازی:
"در صورتی که آمیخته با حرام یا مضر دیگری نباشد ذاتا اشکالی ندارد ولی در صورتی که همراه با حرامی باشد (نگاه و لمس نامحرم) تنها در صورت ضرورت جایز است".



حضرت آیت ‌الله سیستانی:
"عمل بینی با پرهیز از لمس و نگاه نامحرم جایز است".



حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
"اگر غرض عقلائی در بین باشد اشکال ندارد".



حضرت آیت ‌الله خمینی:
"عمل زیبایی بینی فی نفسه اشکال ندارد و موجب ضرر هم نشود مانع ندارد".



حضرت آیت ‌الله فاضل لنکرانی:
"اگر طبق نظر پزشک خطر جانی و ضرری نداشته باشد منعی ندارد".



آیت ‌الله نوری همدانی:
"اگر در جراحی غرض عقلائی وجود داشته باشد جایز است و منعی ندارد".



آیت الله موسوی اردبیلی:
"ضرورت جراحی زیبایی باید توسط پزشک متخصص تعیین شود اگر برای فرد مذکور خطر جانی و بزرگی نداشته باشد منعی ندارد".



آیت الله صانعی:
"به طور کلی جراحی زیبایی فی حد نفسه حکم شرعی ندارد، لکن اگر همراه با ضرر جانی و بزرگی باشد جایز نیست. به طور کلی با نظر پزشک متخصص مبنی بر انجام عمل زیبایی بینی منعی ندارد".



حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی:
"اگر موجب ضرر نباشد منعی ندارد".



حضرت آیت الله هادوی تهرانی:
"در صورتی که عمل زیبایی در پی یک غرض عقلایی مشروع باشد، مطلقاً جایز است؛ در غیر اینصورت، اگر متوقف بر لمس و نگاه حرام از سوی پزشک، بیمار و شخص ثالث نباشد و مفسدۀ دیگری هم در پی نداشته باشد، حرام نیست".




نکته‌ای که از فتوای تمامی علمای تقلید قابل درک است این است که عمل بینی چنانچه خطری برای بدن نداشته باشد و همچنین با نیت ارتکاب گناه انجام نشود به خودی خود حرام محسوب نمی‌شود و انجام آن مانعی ندارد. اما سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که چه زمانی عمل بینی برای بدن ضرر دارد یا به عبارت دیگر عمل بینی برای چه افرادی خطرناک است؟ عوارض جراحی بینی بعد از چند سال چیست؟ افرادی که سابقه بیماری‌های خاص همچون دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، کم خونی و اختلالات روانی دارند باید قبل از انجام جراحی، حتما پزشک خود را از این مساله مطلع سازند.



دلایل انجام عمل بینی چیست؟
عمل بینی در همه افراد با یک دلیل انجام نمی‌شود و ممکن است افراد اهداف متفاوتی برای انجام عمل بینی داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است فردی به دلیل شکل ظاهری بینی خود اعتماد به نفس نداشته باشد و تصمیم به جراحی بینی بگیرد در حالی که فردی دیگر در جهت رفع مشکلات تنفسی دست به عمل بینی بزند.

در ادامه برخی از این دلایل را باهم مرور خواهیم کرد:

- رفع مشکلات تنفسی:
رفع مشکلات تنفسی معمولا یکی از قویترین دلایل افراد برای روی آوردن به عمل بینی است. چنانچه فرد دارای مشکلات تنفسی همچون انحراف بینی و غیره باشد، عمل بینی می‌تواند به پاکسازی راه‌های هوایی وی کمک کند تا تنفس بهتری داشته باشد. در این حالت چنانچه جراحی تنها با هدف اصلاح مشکلات تنفسی صورت گیرد سپتوپلاستی نامیده می‌شود و چنانچه علاوه بر اصلاح مشکلات تنفسی، ظاهر بینی نیز اصلاح گردد به آن سپتورینوپلاستی گفته می‌شود.

- تغییر شکل و فرم بینی:
چنانچه فرد از فرم کلی بینی خود رضایت نداشته باشد با انجام عمل بینی می‌تواند ظاهر آن را تغییر دهد. به طور کلی تغییرات شکل و فرم بینی می‌تواند در تیغه بینی، نوک بینی و یا سوراخ‌های بینی اتفاق بیفتد. تیغه بینی دارای فرورفتگی یا برآمدگی، نوک بینی افتاده، سوراخ‌های بینی بزرگ و غیر قرینه همه با انجام جراحی بینی قابل اصلاح هستند.

- تغییر اندازه بینی:
گاهی فرد از فرم بینی خود رضایت دارد اما اندازه بینی با سایر اجزای صورت وی تناسب ندارد. مثلا بینی در مقایسه با اندازه کلی صورت خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک است که این عدم تناسب با جراحی برطرف می‌شود و در زیباتر شدن چهره کلی فرد تاثیر به سزایی ایفا می‌کند.


چنانچه شما نیز تصمیم به انجام عمل بینی دارید اما نمی‌دانید چگونه می‌توانید بهترین جراح بینی را در شهر خود پیدا کنید می‌توانید با کمک مشاورین وب سایت پزشک 24 از مشاوره رایگان عمل بینی بهره مند شوید.


نتیجه گیری
انجام جراحی‌های زیبایی و خصوصا عمل بینی امروزه در تمامی کشورای دنیا رواج زیادی پیدا کرده و همین مسئله موجب شده تا در کشورای اسلامی همچون ایران انجام آن برای عده‌ای از افراد با شک و شبهه‌ همراه باشد. اما همانطور که پیش‌تر نیز عنوان شد بر حسب فتوای مراجع تقلید، عمل بینی در اسلام چنانچه ضرری برای فرد نداشته باشد جایز است.

منبع: الف

کلیدواژه: انجام عمل بینی جراحی زیبایی مشکلات تنفسی انجام جراحی عمل زیبایی منعی ندارد آیت الله حضرت آیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم معلم در همه طول سال انجام شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی عصر سه شنبه در همایش تجلیل از معلمان نمونه شهرستان گناوه در تالار بهزاد این شهر اظهار داشت: معلمان شهید در صیانت از ملت و کشور همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و دوشادوش سایر اقشار جامعه در برابر دشمنان در دوران دفاع مقدس ایستادگی کردند و در این راه به شهادت رسیدند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه آموزش و پرورش مرکز مهم، آینده ساز و تأثیرگذار در پیشرفت کشور است، افزود: امنیت و سلامت هر کشور به تعبیر فرمایش رهبری، در گرو انسان سازی است و معلمان انسان ساز هستند و اگر بخواهیم نسلی شایسته که بتواند باعث سرافرازی و پیشرفت کشور در همه عرصه‌ها شود، تربیت کنیم، تحقق آن به دست معلمان ممکن است.

وی با اشاره به دیدار رهبری با معلمان و فرهنگیان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در این دیدار ۲۰ توصیه به همه داشتند، گفت: نخستین توصیه رهبر معظم انقلاب در این دیدار اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود که متأسفانه در سال‌های گذشته مغفول واقع شده است.

امام جمعه گناوه بیان کرد: توانمند سازی مادی و معیشتی معلمان که همواره دغدغه مهم رهبری است، توجه به مراکز تربیت معلم و معاونت پرورشی از دیگر نکات مهم فرمایشات رهبری بود.

وی با بیان اینکه امروز آموزش و پرورش دارای آسیب‌هایی است، گفت: آنچه می‌تواند به ما در پیشگیری از شیوع آسیب‌های اجتماعی به خصوص در مدارس کمک کند توجه به معاونت پرورشی است.

وی ادامه داد: اگر معلمی در سراسر کشور کوچک‌ترین اشتباهی مرتکب شود یا آسیبی باشد، برجسته می‌شود و همه بر علیه معلم صف می کشند و یک دست می‌شوند در حالی که معلم هم مانند دیگران ممکن است دچار اشتباه شود اما نباید در فضای مجازی بر علیه جایگاه و موقعیت معلم فضاسازی کرد و باید این موارد را در نظر بگیرم.

وی بیان کرد: اگر گاهی از سوی معلمی اشتباهی رخ داده است نباید یک طرف قضاوت کرد و باید همه جوانب را در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از خط قرمزها در رعایت حرمت معلم در مدارس رعایت نمی‌شود، گفت: تربیت دانش آموزان و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی بر عهده معلمان است و باید حرمت و جایگاه معلم حفظ شود.

امام جمعه گناوه ادامه داد: معلم پدر معنوی انسان است که به ما تعلیم و علم می‌آموزد و حرمت معلمان و پاسداشت مقام و تکریم معلم نه تنها در یک هفته بلکه در همه طول سال باید گرامی داشته شود.

وی گفت: به فرموده امیرالمومنین علی (ع) «هر کس به من حرفی بیاموزد مرا بنده خود کرده است.» و لذا خود را مدیون مرهون تلاش‌ها و زحمات معلمان بدانیم.

کد خبر 6099919

دیگر خبرها

  • شاید مدافع سپاهان بینی‌اش را جراحی کند
  • دیدار ملی‌پوشان فوتسال با مقام معظم رهبری
  • تکریم معلم در همه طول سال انجام شود
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • حجاج بیت الله الحرام از هفته آینده به حج اعزام می‌شوند
  • انجام نخستین عمل جراحی نخاع در خرمشهر
  • رکوردشکنی عجیب و غریب سریال گناه فرشته!
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • جراحی نخاعی برای نخستین بار در خرمشهر