Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@17:21:38 GMT

القائات اینستاگرامی برای صنعت زیبایی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۸۷۹۳

القائات اینستاگرامی برای صنعت زیبایی

صفحات اینستاگرام را بالا و پایین می‌کند تا بهترین نمونه‌ها را پیدا کند. گاهی گوشی را کنار گذاشته، جلوی آینه می‌رود و صورت، مدل بینی و ابروهایش را مورد بازبینی قرار می‌دهد و بعضی وقت‌ها نوک بینی‌اش را می‌گیرد و بالا می‌کشد تا مطمئن شود بینی سر بالا به چهره‌اش می‌آید یا نه! گاهی هم گوشه چشم‌هایش را می‌کشد تا ببیند با چشم گربه‌ای یا لیفت ابرو، صورتش چگونه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت با لبخندی گوشه لب‌ها، رضایتش را از چهره‌ای شبیه چهره سلبریتی‌های هالیوودی و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی نشان می‌دهد و دوباره سراغ صفحات تبلیغ جراحان زیبایی می‌آید و تصمیم می‌گیرد تا یک نفر دیگر را به جمع آن‌هایی که ایران را در جراحی‌های زیبایی، رتبه‌دار کرده و تهران را به پایتخت جراحی بینی دنیا ارتقا داده، اضافه کند!

بیشتربخوانید

راز‌هایی که جراحان پلاستیک به کسی نمی‌گویند

آمار و ارقام مختلف در‌خصوص رتبه‌داری ایران برای جراحی‌های زیبایی منتشر می‌شود که همگی کشورمان را جزو ۱۰ کشور اول در حوزه گرایش به جراحی‌های زیبایی و تغییر چهره قرار می‌دهد. مطابق با برخی از این آمار و اظهارنظر‌های برخی صاحبنظران، اما ما رتبه نخست دنیا را در جراحی‌های زیبایی از آن خود کرده‌ایم.

به‌طور نمونه عبدالجلیل کلانترهرمزی، عضو هیات‌مدیره انجمن جراحان پلاستیک به‌عنوان پزشکی که همواره نسبت به پرهیز از عمل‌های غیرضروری زیبایی هشدار داده است، ایران را رتبه‌دار بیشترین عمل‌های جراحی زیبایی در دنیا می‌داند و می‌گوید: «در ایران، جراحی بینی، بیشترین میزان عمل‌های زیبایی را دارد، اما ممکن است در کشور‌های دیگر، جراحی‌های دیگر‌ی
در صدر باشند.»

زیر‌بنای این رتبه‌داری را، اما باید در تغییر نگاه و سبک زندگی مردم و تغییر الگو‌های زیبایی جست‌وجو کرد که موجب شده زنان و دختران و حتی مردان ما به‌دنبال این باشند که با شبیه شدن به فلان بازیگر هالیوودی، داشتن فرم خاصی از بینی یا لب و چانه، زیباتر به نظر بیایند.

پزشکی در خدمت صنعت زیبایی
صنعت زیبایی بی‌شک یکی از پر‌درآمدترین صنعت‌هاست و این صنعت به‌خوبی توانسته بر مسائل فرهنگی و هویتی سوار شود و به مقصد برسد.

این صنعت، اما از لوازم آرایش فراتر رفته و بخشی از دنیای پزشکی را هم با خود درگیر کرده است. سال‌هاست انواع و اقسام جراحی‌های زیبایی از سوی پزشکان و متخصصان انجام می‌شود و با راهکارهایی، چون پیکرتراشی و لیپوساکشن و جراحی‌های مختلف، استاندارد‌های تازه‌ای از زیبایی به مردم معرفی می‌شود و ذهن زنان و مردان دوستدار زیبا دیده شدن را تحریک می‌کند.
سلبریتی‌ها و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی هم در ارائه این الگو‌های تازه به زنان و حتی مردان نقش مهمی دارند و کورانی از تقاضا‌های القایی برای گرایش افراد به سمت و سوی استاندارد‌های تازه زیبایی و داشتن چهره‌های هالیوودی سوق می‌دهند.

با تمام اینها، هر کسی به سمت جراحی‌های زیبایی کشیده نمی‌شود و بخشی از این ماجرا به ویژگی‌های شخصیتی و روانشناختی افراد هم بازمی‌گردد. به همین دلیل هم افرادی که با مشکلات روانشناختی دست و پنجه نرم می‌کنند، اغلب پس از انجام جراحی‌های زیبایی به رضایت نمی‌رسند. نتیجه این ماجرا هم می‌شود آمار بالای شکایت از جراحان زیبایی که در صدر شکایت‌های پزشکی قرار دارد.

بررسی روانشناختی متقاضیان جراحی زیبایی
در دهه‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ نخستین مطالعات روانپزشکی روی کسانی که خواهان زیبایی بودند، انجام گرفت. بر‌اساس این تحقیقات، خودشیفتگی و همچنین احساس نقص در ظاهر بدنی زمانی که نقص‌ها تخیلی یا بسیار جزئی و خفیف باشند از ویژگی‌هایی است که در بیشتر متقاضیان انجام چنین جراحی‌هایی وجود دارد و اغلب اضطراب‌زا بوده و موجب افت کارکرد‌های فرد می‌شود. پژوهشگران دانشکده روان‌شناسی دانشگاه‌های علامه‌طباطبایی، آزاد اسلامی تهران و فردوسی مشهد در مطالعه‌ای به بررسی عوامل اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و فردی مؤثر در گرایش افراد به عمل‌های زیبایی پرداختند. این پژوهش در بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ روی افراد ۲۳ تا ۵۳ سال انجام شد و محققان با ۲۱ نفر از زنان متأهل شهر کرج که سابقه جراحی زیبایی داشتند، مصاحبه انجام دادند. خودپنداره منفی، انزوای اجتماعی، بدریخت‌انگاری و... از‌جمله عوامل فردی منجر به گرایش برای انجام جراحی زیبایی بودند. در این مطالعه زنان با اعتماد به نفس بالا نیز تنها برای تنوع‌طلبی، ترس و اجتناب از نشانگان پیری، جراحی‌های زیبایی انجام داده‌اند. با وجود این بسیاری از این افراد بعد از جراحی هم از چهره یا اندام جدیدشان رضایت ندارند و این مساله ریشه‌های روانشناختی و ابتلا به اختلالاتی همچون خود‌زشت‌پنداری را نمایش می‌دهد.

یک توصیه دلسوزانه
بابک سلحشور، مدیرکل امور کمیسیون‌های سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان این‌که تعداد اعمال جراحی زیبایی در کشور ما بالاتر از میانگین جهانی است و به نسبت همین افزایش، میزان شکایات در حوزه زیبایی نیز طی سال‌های اخیر افزایش یافته، می‌گوید: «توصیه می‌کنیم فردی که چنین شخصیتی دارد و خودش می‌داند که هیچ‌گاه از ظاهرش راضی نخواهد بود، دست به اقدامات جراحی زیبایی نزند، زیرا در صورت رعایت همه نکات و اقدام درست پزشک و کادر درمان، باز هم فرد از ظاهر خود احساس رضایت نخواهد داشت.» وی توصیه می‌کند: «در صورتی‌که اقدام جراحی زیبایی برای فرد مراجعه‌کننده ضرورتی ندارد، از همکاران پزشک خواهش می‌کنم تا جایی که ممکن است دست به عمل زیبایی نزنند و سعی کنند با مشاوره عوارضی که ممکن است برای متقاضی اتفاق بیفتد، فرد را از عمل زیبایی منصرف کنند.»

منبع روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت زیبایی جراحی پلاستیک جراحی های زیبایی جراحی زیبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور درباره اینکه آب ذخیره شده در سدها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، گفت: اکنون زمان بهره بردن از آبی است که پشت سدهای استان جمع شده است، زیرا عمده سدها پر هستند و به سرریز افتاده‌اند.

وی ادامه داد: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که صورت گرفته، اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: طبق هدف گذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور طی سالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سدها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد. اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و پروژه‌ها است. تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و روا ناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدت در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیانی سیلاب وزارت نیرو مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهرهای ساحلی و شهرهای کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سدها را در برگرفت.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سدهایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سدها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.

سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سدها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روند یابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.

وی عنوان کرد: دبی ورودی به سد کهیر در بارش‌های اخیر ۹۳۰۰ مترمکعب در ثانیه بود که در لحظه خروج به ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد. در سد زیردان نیز دبی ورودی از ۲۱۰۰ مترمکعب در ثانیه به ۶۵۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرده است. یعنی از شدت پیک‌زایی سیلاب کاسته و مانع تداخل سیلاب‌های بالادست و پایین دست شد.

بزرگ‌زاده حاصل این مدیریت را در جلوگیری از تلفات انسانی مؤثر دانست و بیان داشت: اگر این زیرساخت‌ها نبود با یک فاجعه روبرو بودیم. در سیلاب گونو که در خرداد ۸۶ در سیستان و بلوچستان رخ داد، ۱۱۲ نفر جان باختند. در جبهه بارشی اخیر که در ایران و کشورهای همسایه رخ داد، با وجود حجم بارشی یکسان شاهد بودیم که حتی در شهرهای مدرنی مانند دبی تعدادی کشته شدند و خدمات شهری به مدت چند روز مختل شد. این مسئله نشانگر آن است که زیرساخت‌ها و مدیریت بهره‌برداری از سدها در ایران نقش خود را به درستی ایفا کردند.

سخنگوی صنعت آب کشور، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد  از بازگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شود. رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است. 

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903228

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبردار اینستاگرامی در هرمزگان
  • حمام مینیمال: زیبایی در اوج سادگی (عکس)
  • کامنت سردار آزمون برای ماشاریپوف؛ چه پاسی داد مرادمند!
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • چهره‌های هالیوودی خواستار تغییر جهان با هنر شدند
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • طغیان اینستاگرامی داروین نونیز علیه لیورپول (عکس)
  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند